Remote desktop connection, login field is black


When i use remote desktop connection login field is black and i cant see what i type.

Problem is with default color shame that someone messed-up.

KB906510  This MS KB Article describe this also.

 

In the registry on location HKEY_USERS\.Default\Control Panel\Colors registry key you have  lots of the colours were set to “0 0 0”: then this is the problem !

EXAMPLE:

[HKEY_USERS\.DEFAULT\Control Panel\Colors]
“ActiveBorder”=”212 208 200”
“ActiveTitle”=”10 36 106”
“AppWorkSpace”=”128 128 128”
“Background”=”102 111 116”
“ButtonAlternateFace”=”181 181 181”
“ButtonDkShadow”=”64 64 64”
“ButtonFace”=”212 208 200”
“ButtonHilight”=”255 255 255”
“ButtonLight”=”212 208 200”
“ButtonShadow”=”128 128 128”
“ButtonText”=”0 0 0”
“GradientActiveTitle”=”166 202 240”
“GradientInactiveTitle”=”192 192 192”
“GrayText”=”128 128 128”
“Hilight”=”10 36 106”
“HilightText”=”255 255 255”
“HotTrackingColor”=”0 0 128”
“InactiveBorder”=”0 0 0”
“InactiveTitle”=”0 0 0”
“InactiveTitleText”=”0 0 0”
“InfoText”=”0 0 0”
“InfoWindow”=”0 0 0”
“Menu”=”0 0 0”
“MenuText”=”0 0 0”
“Scrollbar”=”0 0 0”
“TitleText”=”0 0 0”
“Window”=”0 0 0”
“WindowFrame”=”0 0 0”
“WindowText”=”0 0 0”
“MenuHilight”=”0 0 0”
“MenuBar”=”0 0 0”


I exported the same registry key from another server (that wasn’t affected) and imported it into the registry of the server that was displaying the black logon screen. After logging off and back onto the server (no reboot necessary) the colours had returned to what they were previously:



dpejic has written 84 articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>